Receptíky na omáčky



Rajska
1protlak rajsky
olej, nebo maslo cerstve- oleje davam tak 3lzice, kdyz maslo tak asi 1cm hruby platek
hl.mouka troska asi 2lzice
1bobkovy lis
4kulicky noveho koreni
4hrebicky
sul, cukr

Zaklad delam tzv. besamel- to je zasmaska rozredena vodou studenou, zasmaska se dela tak, ze dam olej, nebo maslo, necham rozpustit a pak dam hladkou mouku a zasmazim, az to jemne zpeni, ne moc, pak tam naleju studenou vodu podle toho kolik chcete omacky, pozor muze to zhoustnout, tak pak zredit, chvilku se to povari asi 2-3min, porad ale mychat, pokud budou hrudky poradne rozmychat.Hustotu si kazdy zvoli sam. To je vlastne ten besamel . Do toho pridam protlak rajskej, pro mimca staci jeden, zase zamychame a povarime.Muze se pridat i kecup, ale ten jeste pro Adu nedavam .
Jeste pred tim si pripravim vyvar z koreni, je lepsi si to pripravit, nekdo to dela primo v te omacce,a le pak to musi lovit a vytahovat.cca do 200ml vrouci vody vhodim bobkovy list, 4kulicky noveho koreni, 4hrebicky a povarim asi 5min, tim to vyvarem jeste dochutim omacku a slouzi to pak take k tomu, ze pokud je omaka husta, tim ji rozredit.Pak uz jen mirne osolim a osladim. No a je to, davam mu to s ryzi, testovinou i knedlikem, zalezi co doma mam. Pk mu obcas k tomu davam i hovezi maso, to varim zvlast.


Koprova omacka
Olej, nebo maslo
hl.mouka
kopr
zakysana smetana
mleko na zredeni
sul, cukr
Zaklad stejny jako u rajske , myslim tim ten besamel, akorat misto protlaku se dava zakysana smetana-prckove muzou ptala jsme se mudry Vychechtaný
Az do besamelu pridame tu zakysanou smetanu, tak chvilinku povarit, zase hustotu si zvolite sami, pokud by bylo moc huste, tak zredit mlekem. Muze se do toho zamychat i vajicko. Pridame kopr, na jemno nasekany, myslim ze by mohl byt i v nalevu jak se prodava troska, pak se to jemne osoli a osladi a je to. Podavame s knedlikem, nebo bramborem.

Kure na paprice

1mensi cibule
kureci maso
zakysana smetana
mleko
sladka paprika
sul, cukr

Nakraji se cibulka, necha se zesklovatet, pak se prida asi lzicka sladke papriky, hned se da na kousky nakrajeneho masa, nebo muzete dat i stehno , kridlo, nebo i cele kure Vychechtaný Vychechtaný , chvilku se irestuje to maso, pak se osoli jak chcete, zalije se vodou, tak aby bylo jemne pod vodou a dusi se to az je maso mekke, asi 30min.Kdyz to delam pro nas delam v tlakaci, jinak ne.
Az je maso mekke, vynda se a do toho vyvaru cibule a masa a papriky se prida ta zakysana smetana, zase zalezi na mnozstvi kolik delate, jak se ta zakysana smetana tam da neleknete se udelaji se hrudky, nevadi, stejne se to mixuje, tak vemte mixer rucni a vse rozmixovat, pak se osladi. Priloha je bud knedlik, nebo testoviny a to maso co jste vyndali.

30.09.2008 06:44:22 | Autor: Věrka | stálý odkaz

<< na úvod

Profil

Jméno: Zářijovky 2007
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Dovolená aneb houbové ...
Anežka na návštěvě u k...
Anežčina první dovolen...
Seznam
Anežka cvičí
Anežka a vanička
Zdravíme a pozdravujem...
Dítě - Návod k použití
Anežčin multifunkční d...
Naše pohádka
Receptíky na omáčky
Anežčiny první narozen...

Rubriky

Všechny rubriky
Šikovný věcičky
Básničky, písničky ... pro naše dětičky
Papání
Vozítka a jejich příslušenství
Jen tak ...
Den D .. jak jsme přišli na svět
videa našich pokládků... aneb jak nám rostou a co už umí :o)
metříky
číslíčka aneb naše tabulka
Naše rodinky
Rychlorecepty alá MON
jak se na nás čekalo aneb jak mamky těhotnily
přehled psychomotorického vývoje
koutek jedny dietařky
dětské koutečky... neboli aby si i mamky mohly vorazit :)
Pro volnou chvíli a zábavu

Odkazy

naše domovina
všechno možné i nemožné o kojení
jak na sluníčko
jak na sluníčko s paraplíčkem napr...
ráj nejen pro dětičky, ale hlavně pro maminky
další ráj...
mimibazar
naše prní album - před těhu, pupíky a novopečené miminka
album, které nás vypeklo nejvíc :o(
jaké bude počasí?
Žiju BIO
Závadné výrobky 1
Závadné výrobky 2
Energetická kalkulačka pro dietářky
Kalorická tabulka pro dietářky
Zpěvník
Recepty pro kojence
Výživa dětí

Archiv


Fotoalbum


RSS

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se